Zaterdag 24 november 2018, 18:30 uur

Zaterdag aflevering
Uitzending:

Pauline Heistein – ten Zeldam

Pauline Heistein-ten Zeldam is 25 jaar als haar moeder geschept wordt door een auto en overlijdt. ‘Mijn moeder was toch een beetje mijn kompas en dat was ik kwijt. Ik was stuurloos. Ineens moest ik op mijn eigen kompas gaan varen.’ Nu Paulines dochter 25 jaar wordt, beseft ze hoe jong ze toen zelf nog was.

Debora Welffer

Zoals elk jaar gaan Debora Welffer en haar man Freddy met hun twee jongste kinderen op vakantie naar zijn geboorteland Sri Lanka. In het vliegtuig krijgt Freddy een hartstilstand. Reanimatie mag niet meer baten en Debora moet haar stoere, charismatische man laten gaan.

Els van der Haak

‘Ik heb veel geleerd van mijn moeder, maar niet om alleen te zijn’, vertelt Els van der Haak. Els en haar moeder zijn erg aan elkaar gehecht. Toch moet ze alleen verder als haar moeder van de trap valt en overlijdt aan haar verwondingen.

Dick en Marjanne Montenberg

In de afgelopen vier jaar wordt het gezin van Dick en Marjanne Montenberg gehalveerd. Dochter en zus Anneloes overlijdt in 2014 aan de gevolgen van kanker, vrouw en moeder Ellen in 2018 aan de ziekte van Alzheimer. Hoe kijken Dick en Marjanne terug op het afscheid van Anneloes die tot op het laatst helder en vol humor was? En van Ellen die al lang niet meer bereikbaar was voor de buitenwereld?