Zaterdag 28 december 2019, 18:55 uur

Zaterdag aflevering
Uitzending:

Edward Boon

Edward Boon heeft een speciale band met zijn gelovige oma uit Elspeet. Ze kunnen alles met elkaar bespreken. Alles? Het duurt even voordat hij aan haar durft te vertellen dat hij op mannen valt. Maar op een dag zegt zij: ‘Ik denk dat we het eens ergens over moeten hebben.’

Janneke van Noorloos

‘Hij heeft een gat geslagen dat nooit meer dichtgaat,’ zegt Janneke van Noorloos over haar zoon Leon. De sportieve en sociale Leon stapt op 17-jarige leeftijd totaal onverwacht uit het leven. Hij laat zijn moeder met veel vragen achter.

Janneke Goulooze

Ter nagedachtenis aan haar man Ton Goulooze, heeft Janneke een herinneringsboom geplant. Hij is overleden aan alvleesklierkanker. Na 46 jaar samen valt het voor Janneke niet mee om alleen verder te gaan. Toch vindt ze daarin haar weg.

Leen Jordaan

‘We hadden de sinterklaascadeautjes en -versjes al klaar. Maar Ria is niet meer thuisgekomen.’ Dat vertelt Leen Jordaan over zijn vrouw. Ria is diabetespatiënt en als ze in het ziekenhuis wordt opgenomen, blijkt ze ook kanker te hebben. Ze overlijdt kort daarna. Het leven van Leen, die voor zijn carrière gaat, krijgt een totaal andere wending.

Ben je zelf iemand verloren door zelfdoding en wil je daarover praten? Je kunt altijd gratis bellen met het nummer 0900-0113 voor een gesprek en aan hen je vragen stellen. Je kunt daar ook terecht als je zelf te maken hebt met gedachten over zelfdoding. Ook kun je via de website www.113.nl gratis en anoniem chatten met deskundige vrijwilligers.